Våga testa olika terapeuter och ge inte upp!

 

Rebecka, 25 år
Jag började gå i terapi för att lära mig hantera min ångest och min upplevelse är enbart positiv. Första gångerna jag gick i terapi så var jag rädd att det skulle bli stelt i rummet och att vi inte skulle veta vad vi skulle prata om. Jag hade ju egentligen inga problem som jag kunde sätta ord på, så hur skulle jag kunna få fram mina känslor till en terapeut när jag själv inte ens visste hur jag kände? Jag hade också satt upp dumma regler i mitt huvud så som att jag inte skulle gråta första gången, jag skulle inte visa för mycket av mig själv och jag skulle hålla tillbaka så mycket jag bara kunde, vilket visade sig inte fungera.

”Jag har fått många hjälpmedel för att minska och så gott som bli av med min vardagsångest” – Rebecka, 25 år

Genom terapi har jag lärt mig mycket om mig själv och hur jag fungerar i olika situationer. Jag tycker inte att man behöver må dåligt eller ha några speciella problem för att gå i terapi. Terapi är bra för de flesta och jag tycker verkligen att alla bör prova minst tre gånger (svårt att utvärdera efter endast en gång). Jag har fått många hjälpmedel för att minska och så gott som bli av med min vardagsångest. Mycket andningsövningar och att lära mig att inte låta tankarna styra över mig.

Något att ha i åtanke är att man inte klickar med varje terapeut man går till. Våga testa olika terapeuter och ge inte upp. Försök att gå till terapeuten med ett öppet sinne och med känslan att det som händer inne i terapirummet får hända. Terapeuterna är utbildade och proffsiga, allt kommer att gå bra

Har du gått någon kurs i personlig utveckling?

Jag har gått ”Nyfiken på dig själv” på HumaNova.

Läs fler klientberättelser