Att söka terapeut eller coach på Livily

På Livily kan du för närvarande söka på terapeut och/eller coach. Detta för att underlätta att du hittar rätt. Under respektive terapeut eller coach kan du sedan läsa mer specifikt vad hen använder för titel och själv har för inriktning, grundutbildning och ibland påbyggnadsutbildningar.

Dekorativa bladdetaljer Dekorativa bladdetaljer

Om terapi

Att gå i terapi är för många en självklarhet. Ibland för att utvecklas och växa som människa och ibland för att må bättre när livets utmaningar är eller har varit ovanligt stora.

En utmaning för dig som skall välja en terapeut är att veta vad du behöver. Det finns idag 100-tals terapiformer och terapimetoder. Till det kommer att terapeuter har olika förhållningssätt och arbetssätt. Det innebär att olika terapeuter är och relaterar på olika sätt.

En del terapeuter tänker sig att er relation är det viktigaste i arbetet er emellan. En del terapeuter tänker sig att den metod dom använder är det viktigaste i ert arbete.

10 tips till dig som ska välja terapeut
Dekorativa bladdetaljer Dekorativa bladdetaljer

Om coaching

Det coachande samtalet är ett kraftfullt verktyg för dig som vill komma vidare i livet och skapa konkret förändring och utveckling. Coachande samtal handlar såväl om inspiration, motivation som konkreta målsättningar och handlingsplaner. Ofta är coachingen mer målinriktad och kortsiktig än terapi.

Coacherna du hittar här på Livily har alla en utbildning enligt internationella coachorganisationers standard. De flesta coacher arbetar med många olika ämnen eller frågeställningar ämnen som lämpar sig för coachande samtal. Har du specifika ämnen till exempel livsstil, kost, träning, föräldraskap osv. rekommenderar vi dig att fråga den coach du väljer om dennes erfarenhet av det du vill arbeta med.

Böjda bårddesign detaljer

Gå i terapi

Nyfiken på att testa gå i terapi? Tryck på knappen nedan för att hitta en terapeut som passar dig.

Hitta terapeut

Gå i coaching

Nyfiken på att testa gå coaching? Tryck på knappen nedan för att hitta en coach som passar dig.

Hitta coach
Böjda bårddesign detaljer

Är du i akut behov av hjälp?

Vårdguidens lista finner du kontaktinformation till olika stödlinjer – chatt och telefon.

Kontakta en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du mår så dåligt att det känns outhärdligt, eller om du har allvarliga självmordstankar eller självmordsplaner.

Detsamma gäller om du är orolig över att någon i din närhet mår så dåligt att hen riskerar att skada sig själv eller någon annan allvarligt.