Victoria Jäderberg

Victoria Jäderberg

Samtalsterapeut & SAMTALSCOACH

Linnégatan 44, 114 47 Stockholm

Svenska och Engelska

Om mig

Känns det som om det skaver inombords och du längtar efter en förändring i ditt liv?
Behöver du vägledning utan värderingar eller råd?

Tillsammans kan vi utforska dina livsfrågor och nå insikt och självförverkligande. Jag som terapeut stödjer och vägleder dig i din personliga utveckling, utifrån var du befinner dig i livet, och med hjälp av olika tekniker/metoder nå harmoni och meningsfullhet i just ditt liv.

Erfarenhet

Jag är diplomerad samtalsterapeut och samtalscoach. Mina tidigare tjänster inom socialtjänsten och försäkringsbranschen har inneburit många intressanta och engagerande möten. När jag kom till en viss tidpunkt i livet så tog jag mod till mig och valde att ta steget ut i det mer okända. Jag har kommit till insikt att jag vill arbeta med stödjande samtal, därav den 4-åriga yrkesutbildningen till samtalsterapeut, som inkluderar en basutbildning i interaktiv psykoterapi (Steg 1). Jag har också kompletterat med en grundkurs i MI, motiverande samtal och är certifierad handledare i sorgbearbetning.

Arbetssätt

Samtalsterapi är för dig som längtar efter en personlig utveckling och att lära känna dig själv, dina tankar och känslor, på ett djupare plan. Vi har alla våra utmaningar men istället för att se svårigheter som begränsade så betraktar man inom psykosyntesen det som en utvecklingspotential. Insikter kan innebära nya perspektiv på tillvaron och dig själv. Att se och acceptera alla dina egenskaper, såväl som goda som mindre bra, möjliggör att du kan bli den du innerst önskar vara.

I terapin får du möjlighet att fokusera på dig och dina behov i en tillitsfull / trygg och inkännande atmosfär, där synen är att du har svaren inom dig själv.

Coaching är för dig som har en viss utmaning eller ett mål som du vill nå. Det kan vara exempelvis en arbetssituation, börja träna eller gå ner i vikt som du vill ha hjälp med att komma vidare med.

I coachingen utgår vi här och nu och tittar framåt hur du kan nå ett mål eller förändra ett visst beteendemönster. Som coach utgår jag ifrån att du har svaren inom dig och tillsammans genom samtal och konkreta coach-verktyg utforskar vi hinder och möjligheter samt vad du behöver för att nå önskade mål.

Psykosyntesens syn att bygga på det som är friskt, innebär att kris, motgångar eller en längtan efter något mer möjliggör personligt växande och utveckling - bara du vågar ta steget!

Sorgbearbetning är för dig som känner att du sitter fast och inte kommer inte vidare i livet efter att ha drabbats av någon sorts förlust eller förändring.

Sorg är den normala och naturliga känslomässiga reaktionen på en förändring av något slag. Dödsfall och skilsmässor är de situationer som oftast förknippas med sorg. Separationer, relationsproblematik (till partner, föräldrar, barn, vänner, kollegor), sjukdom, ekonomiska förändringar eller att livet inte blev som man hade tänkt sig, är andra exempel på förluster som kan orsaka sorg. Även utbrändhet/utmattningsdepression bottnar ofta i sorg, eftersom oförlöst sorg ofta ligger bakom de beteenden som orsakar dessa symptom.

Sorgbearbetningen hjälper dig att bearbeta och förlösa smärtan och sorgen över dina förluster. Erfarenhet visar att du då försonas med det förflutna och känner frid. Ett annat resultat blir att du får en öppnare relation till dig själv och andra, samt att du får ny energi och livslust.

Typiskt första möte

När vi träffas första gången lyssnar jag till din berättelse och vad du behöver för stöd. Utifrån dina behov så gör vi en plan tillsammans om hur vi går vidare.

Du kan välja på sessioner som antingen är 60 min, 75 min eller 90 min. Det finns även möjlighet att boka in sessioner på kvällar och helger. Mottagningen finns Linnégatan 44, tre minuters promenad till Östermalms T-bana.

Varmt välkommen att ringa eller maila mig för vidare information/bokning av samtal. Reducerat pris till studenter.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.