Ulrika Håkans

Ulrika Håkans

Samtalsterapeut & SAmtalsCoach & FAMILJEHANDLEDARE

Katarina Bangata 29, 11639 Stockholm
Hellasgården, Nacka
Alby Friluftsområde, Tyresö

Svenska

Om mig

Söker du en förändring i livet? Har du en längtan efter något mer? Funderar du på vem du är? Vad du vill? Varmt välkommen att boka ett samtal med mig!
Min nyfikenhet på livet gör att jag hela tiden vill utvecklas vidare både som person men också för mitt yrke. Därför går jag kontinuerligt i handledning och vidareutbildar mig inom olika inriktningar för att kunna möta mina klienter på bästa sätt. Jag känner idag en enorm tacksamhet för de kriser jag har gått igenom och de erfarenheter och den visdom det har gett mig.
Livet är magiskt när vi lyssnar inåt och följer vårt hjärta.
Jag ger studentrabatt till HumaNova elever.

Erfarenhet

Efter att i många år arbetat och utbildat mig inom ekonomi, marknad, försäljning och administration kom jag sommaren 2013 till insikt om att det är människor och relationer jag brinner för och vill arbeta med. En skilsmässa och frågor som Vem är jag? Vem vill jag vara? fick mig att ta klivet till att vidareutbilda mig till samtalscoach/terapeut och följa mitt hjärtas röst. Genom mitt företag Mind Harmony Sweden tar jag emot klienter som coach och terapeut, healer och ger klangmassage.
Jag är utbildad Friskvårdspedagog (HögskolanGävle) och har en 4 årig yrkesutbildning till Samtalsterapeut och samtalscoach som inkluderar en basutbildning i integrativ psykoterapi (Steg 1) (HumaNova). Grundkurs i MI - Motiverande Samtal. Jag är även utbildad Seminarie/Familjehandledare (FamilyLab) och har en utbildning i Interpersonell neurobiologi/par&relationer (Svenska Imagoinstitutet)

Arbetssätt

I samtalet hos mig blir du lyssnad på utan dömande. Du får möjlighet att dela dina tankar, känslor och upplevelser. Jag möter dig där du är. Utifrån det jobbar vi sedan tillsammans för att du ska finna din balans i livet. Din kraft. Öka din självkänsla och självkärlek. Genom att medvetandegöra beteenden och reaktioner på olika händelser och situationer kan du lättare förstå dina egna handlingar. Vi tittar på vad du vill och vad du väljer. Jag arbetar både med terapi och coachande samtal. Jag använder olika verktyg som samtal, olika avspänningsövningar, meditationer, bilder, gestaltterapi, det skrivna ordet mm. Samtalen går ut på att du som individ ska förstå ditt eget ansvar och din egen vilja. Jag kommer att hjälpa dig hitta svaren inom dig själv. Jag jobbar även med par och andra relationer, familjer och håller meditationskurser, föräldrakurser och seminarier.

Natur och samtal - Walk&Talk. Naturen i sig är otroligt lugnande, helande och läkande. Ibland är det också lättare att öppna upp och dela tankar och känslor som pågår när man är ute och går eller slår sig ner på några stenar eller en bänk ute. Vi kan gå en kortare eller längre sträcka eller bara söka upp en fin plats ute i naturen där vi slår oss ner. Vi möts antingen i Alby Friluftsområde,Tyresö eller Hellasgården, Nacka.

Jag erbjuder även healing och klangmeditationer/klangmassage - där klangskålarnas vibrationer och toner snabbt tar dig till ett djupavslappnat tillstånd, tar bort spänningar och blockeringar och stärker kroppens egna förmåga att hela och läka sig. Ett fint komplement till samtalen.

Du kan läsa mer om mig och vad jag erbjuder på min hemsida www.mindharmony.se.

Typiskt första möte

Vid det första mötet lyssnar jag på din berättelse. Var du befinner dig just nu och vad du vill ha stöd och hjälp med, vart du vill nå. Utifrån dina behov lägger vi upp en plan hur du vill gå vidare.
Du kan välja mellan 60 min eller 90 min sessioner. Jag tar emot både dagtid och vissa kvällar.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.