Pia Witting

Pia Witting

SamtalsCOACH, par- och relationsterapeut

Norra Allégatan 7, 413 01 Göteborg

Svenska

Om mig

Ibland står vi där vid ett vägskäl i livet och vet inte riktigt hur vi ska komma vidare. Välkommen till mig om du/ni behöver stöd i samtalsterapi, coaching, par- och relationsterapi, handledning eller stresshantering.

Erfarenhet

I mitt liv har jag mött många utmaningar och jag är tacksam för att jag på så sätt har blivit trygg genom att lära känna mig själv bättre och fått insikt i vad jag uppskattar och prioriterar i livet. Min personliga resa och de vägskäl jag stått inför har gjort mig mer och mer nyfiken på och intresserad av det mänskliga mötet och vad som motiverar den personliga utvecklingen hos oss. Därför utbildade jag mig till samtalsterapeut, par- och relationsterapeut, coach, handledare och mindfulnessinstruktör. Jag ser det som en stor förmån att få följa människor på resan mot ett mer meningsfullt liv i linje med sina värderingar och fulla potential.

En stor del av mitt yrkesliv har jag jobbat med utveckling och förändringsledning i organisationer. Oavsett om jag har arbetat med förändring i form av organisationsutveckling eller värdegrunds- och kulturutveckling så är det i slutänden människor det handlar om. En organisation kan inte förändras om inte människorna i den är delaktiga. Människor som ibland har sina svårigheter och bekymmer, men samtidigt bär på ett myller av inneboende möjligheter – och ibland även potential att ta ner stjärnorna om bara tillfälle ges.

Jag tror starkt på varje människas förmåga att utvecklas under alla faser och roller i livet. Jag vill fokusera på det friska och livskraftiga i människan, för det finns där.

Jag jobbar med:
- Samtalsterapi
- Coaching för individer, grupper och organisationer
- Par- och relationsterapi
- Handledning
- Mindfulness – stresshantering för individer, grupper och organisationer
- Instruktör i Utvecklande ledarskap
- Förändringsledning i företag och organisationer
- Lärare i personlig utveckling, Bli den du är År 1 på HumaNova Göteborg.
- Lärare i coaching År 2 på HumaNova Göteborg
- Föreläsare i empatisk kommunikation

Arbetssätt

Samtalsterapi handlar om att vilja må bra och utvecklas som människa. Var du än befinner dig på din resa till förändring så möter jag dig precis där du är för stunden. Tillsammans hjälps vi åt för att du ska komma till nya insikter och få de verktyg du behöver för att leva det liv som du längtar efter.

I samtalet möter jag dig med empati, respekt och lyssnar på dig – även på det som du inte själv sätter ord på – och du får möjlighet att reflektera över dina känslor, tankar och behov. Jag ställer öppna frågor som fördjupar din process och tillsammans utforskar vi vad det är som hindrar dig från att göra det du vill. Du får bättre självkännedom och nya insikter i vad som framkallar dina känslor. Målet är att du ska hitta hållbara strategier och förhållningssätt som skapar förändring och ett liv mer i harmoni med dig själv. Du väljer själv vad du vill fokusera på och alla svar finns inom dig.

Typiskt första möte

Första mötet är alltid kostnadsfritt

Det är viktigt att du får känna efter om jag är rätt terapeut för dig. Modern forskning visar att känna tillit och kunna öppna sig för sin terapeut är helt avgörande för om terapin kommer att bli lyckad. Därför är alltid det första individuella mötet helt gratis och varar i 40 min. Du får berätta var du befinner dig i livet och jag berättar hur jag tänker mig att vi kan gå vidare. Sedan är det upp till dig att bestämma om du vill fortsätta din resa tillsammans med mig.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.