Malin Rinman

Malin Rinman

Auktoriserad Samtalsterapeut & Samtalscoach

Smala gränd 5, 111 39 Stockholm

Svenska

Om mig

Hur skulle ditt liv se ut, om det slapp präglas av oro, rädsla, ångest, eller kanske skuldkänslor och irritation? När konflikträdslan upphört och den självkritiska rösten tystnat…

Kanske skulle du våga mera, kanske skulle du göra fler misstag. Men du skulle utan tvivel känna dig fri och tillfreds. Du skulle kunna leva i nuet fullt ut, i närvaro med dig själv och andra. Du skulle vara trygg med dina känslor, utstråla självförtroende och tro på dig själv. Tro på att allt det du vill är möjligt!

Låter det spännande? Kontakta mig så utforskar vi tillsammans din fulla potential!

Som grund använder jag mig av Psykosyntesens kärleksfulla metoder. Jag är auktoriserad samtalsterapeut
(4-årig utbildning) , diplomerad coach och har en steg-1 i integrativ psykoterapi. Vidareutbildad inom ACT och Compassionfokuserad terapi. Jag erfarenhet av andra terapiformer också, såsom KBT, Schematerapi, Symboldrama, Gestaltterapi och Mindfullness.

Med värme och respekt vill jag bemöta dig där du befinner dig och anpassa terapin utifrån de behov du har just nu. Min roll är att hjälpa dig att hitta dina egna styrkor.

Erfarenhet

Mina tidigare 20 år i näringslivet, både som anställd och egen entreprenör, har gett mig en stor insikt i utmaningarna att kombinera familj och vardagsliv med en stressig och prestationsinriktad arbetssituation. Människor, relationer och äkta möten har alltid varit en viktig del av mitt liv, kanske är det just därför jag själv har 4 barn och arbetar med det jag trivs allra bäst med.

Lite mer om mig…

Min sanna drivkraft är att se och hjälpa människor leva och vara den de är. Jag är empatisk, engagerad och lyssnar med närvaro. Jag är prestigelös och äkta, hos mig finns inga prestationskrav och du kan därför vara sann och öppna dig för den du är. Jag har plats och tid för hela Dig.

Arbetssätt

Som grund för samtalsterapin använder jag mig av Psykosyntesens framgångsrika och kärleksfulla metoder. Jag har ett integrerat synsätt och använder mig även av andra terapiformer, såsom KBT, ACT, Schematerapi, Symboldrama, Gestaltterapi och Mindfullness och Compassionfokuserad terapi. Jag anpassar mig efter dig och dina behov och vad jag bedömer är mest hjälpsamt.

Med värme och respekt vill jag bemöta dig där du befinner dig, och anpassa terapin utifrån de behov du har just nu. Min roll är att stödja, lyssna och hjälpa dig att hitta dina egna styrkor. Förutom vårt samtal kan metoder som meditation, visualiseringar, bild/målning, gestaltterapi och symboldrama bli aktuella eller så gör vi beteendeövningar och tittar på tankefällor.
Gemensamt för allt vi gör är att det bidrar till din utveckling och växande som människa.
”Syftet med terapin är att du ska få verktygen du behöver för att leva ditt liv på det sätt du vill.”
Under terapin tittar vi tillsammans på vad som händer här och nu, i framtiden och det som hänt tidigare i ditt liv. Vi tittar på det som hindrar dig från att må bra, känna kraft och livsmening. Vi strävar efter att nå det du längtar efter och ser till att dina behov blir tillgodosedda.
Kanske bär du på smärta och sorg från olika perioder i ditt liv, något som du vinner på att bli medveten om. Medvetet eller omedvetet styr det våra val och handlingar i livet. Samtalsterapi gör det omedvetna medvetet och synligt.

Typiskt första möte

Hur går det till?
Du ringer eller mailar mig så bokar vi en tid för ett förutsättningslöst första möte. Första gången ses vi i 60 min. Där lyssnar jag till berättelse och dina behov av stöd. Efter första mötet får du också en möjlighet att känna efter om du vill fortsätta med terapisamtal hos mig. Många undersökningar visar att oavsett terapiform så är förtroendet för terapeuten det viktigaste för terapins framgång . Om du väljer att fortsätta gör vi tillsammans upp en plan för hur ofta och hur länge vi ska ses. Jag har 50 min sessioner eller 75 min (1.5) sessioner att välja mellan. Maila eller ring mig för prisuppgifter. (48 timmars avbokningspolicy gäller, för fakturering till företag tillkommer moms.) Jag sitter centralt i Stockolm. Smala gränd 5.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.