Helene Kindstedt

Helene Kindstedt

Samtalsterapeut & parterapeut

Skeppsbron 32, 111 30 Stockholm

Svenska

Om mig

"…Tanken är inte att förändra oss själva. Tanken är att bära oss själva med de känslor och behov vi har."
Att få möta sig själv i ett icke-dömande rum skapar möjligheter att läka & utvecklas. Jag vill skapa det rummet för dig.

Erfarenhet

Jag är egen företagare sedan 2002. Innan dess arbetade jag inom IT-världen och dess ekonomi- och personalfunktioner, personalorganisation och med förändringsprocesser.

Jag är även föreläsare och krönikör, ansvarig för nätverk inom frågor som rör föräldraskap och svåra livskriser.

Jag har tagit emot människor i samtal sedan 2011. Sedan 2018 har jag även tagit emot par.

Sedan 2015 arbetar jag och Evis Bergenlöv med Hållbart Föräldraskap, ett koncept med föreläsningar, workshops och samtal för föräldrar. Vi har samarbeten med Svenska Epilepsiförbundet, Autism & Aspergerföreningen i Stockholm mfl.

Under våren 2019 påbörjade vi ett samarbete med Folkuniversitetet kring föreläsningar om utmanande föräldraskap.

Sedan 2018 arbetar jag som familjebehandlare på familjeläger i Magelungens regi.

Arbetssätt

Dina känslor, behov, din längtan och din vilja står i centrum i samtalet.

I min verktygslåda finns verktyg från Psykosyntesen, Mindfulness, Empatisk Kommunikation och Sorgbearbetning. MI och CRAFT är de nyaste tillskotten i verktygslådan.

Genom åren har jag fått mycket erfarenhet av möten med människor i svåra livssituationer. När livet är extra svårt är det värdefullt att utforska vad vi kan ta hand om, trots att det är som det är. Samtalet, mötet med oss själva kan då skapa utrymme och energi att orka det vi måste. Ibland finns gammal sorg som behöver tas om hand. Kanske vet en bara att det skaver, men inte varför. Det kan vi utforska i samtal.

Eller så är livet ganska bra, men det är något som saknas? En längtan efter mellanrum kanske? När livet är ett ständigt ekorrhjul av görande får delar av oss stå åt sidan. När vi haft det så för länge kan längtan efter ett varande, ett mellanrum uppstå.

Och i mellanrummet, i varandet, står egentligen ingenting still.

Det som fått stå åt sidan, får nu ta plats.

HumaNova-elever får studentrabatt hos mig.

Min mottagning finns i Gamla Stan, Stockholm, men jag kan även ta emot klienter på Gotland.

Typiskt första möte

Vi träffas första gången 80 min, men du betalar endast för en session som är 50 min ord tid á 950 kr inkl moms. Är du studerande på HumaNova så får du rabatt.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.