Evis Bergenlöv

Evis Bergenlöv

Samtalsterapeut & Samtalscoach

Åsögatan 155, 116 32 Stockholm
Solviksvägen 27 A, 132 37 Saltsjö-Boo

Svenska

Om mig

Jag brinner för människors utveckling och vill finnas vid din sida som stöd för dig i ditt arbete med dig själv. I mitt arbete som terapeut och coach har jag mångårig erfarenhet av arbete med såväl ungdomar, unga vuxna och vuxna.
Vi använder oss av psykosyntesens verktyg och metoder, utöver det viktiga samtalet använder vi meditationer, målning och rörelse, allt utifrån vad du behöver och vill.
Ditt arbete leder fram till en ökad självacceptans och en fördjupad kärlek till dig själv. Det ger dig en återfunnen kraft och en grund för att leva det liv Du själv önskar och behöver. I kriser finns jag med och guidar och stöttar dig.
Eftersom jag är både terapeut och coach så har vi möjlighet att arbeta på olika sätt. Coachande och mer målinriktat eller terapeutiskt där varandet får ta en stor del och där vi går långsammare fram.

Erfarenhet

Sedan 2011 har jag arbetat som coach och sedan 2015 som samtalsterapeut.
Som coach möter jag ungdomar, enskilt och i grupp, där vi bland annat arbetat med min metod Unga motivationståget. En metod som hjälpt ungdomar att hitta sin egen kraft och vilja.
Som samtalsterapeut möter jag individer i alla åldrar och jämte arbetet med mig själv finner jag mer och mer den balans och lugn som jag själv uppskattar och har uppskattat av mina egna terapeuter. Förmågan att finnas som stöd, lyssna och vara värderingsfri.

Arbetssätt

När det handlar om terapi så använder vi oss av olika tekniker. I botten ligger det viktiga samtalet. Vi kan arbeta med olika terapimetoder där psykosyntesen är basen. Men vi kan även arbeta med andra terapimetoder såsom kognitiv terapi, ACT, gestaltterapi och schematerapi. Meditationer, målning och rörelse är också verktyg i arbetet – allt utifrån vad du behöver och vill. Du sätter gränserna och är den viktigaste personen i terapirummet.

När det handlar om coaching brukar vi prata om dina mål och vad du vill uppnå? Kanske behöver du hjälp, ibland kan det vara så. I coachingen arbetar vi tillsammans mot ditt mål. Jag ser till att du håller dig på banan och stöttar dig under resans gång. Vi använder oss av psykosyntesens verktyg, bland annat viljeövningar och delpersonlighetsarbeten. Allt för att du ska bli medveten om vilka hinder som kan stå i vägen för dig och ännu viktigare för att se vilken potential som du har för att verkligen kunna nå ditt mål.

Unga motivationståget
Syftet med Unga motivationståget är att hjälpa ungdomar och unga vuxna till ökad medvetenhet och insikt om sig själva och vad de behöver. På det sättet ökar deras möjlighet att lära känna sig själva och skapa acceptans. Motståndet minskar och istället frigörs energi, energi som kan omsättas till motivation. Genom olika coachande övningar identifiera hur viljan ser ut, olika roller som kanske begränsar och hur mål och delmål kan se ut.

Oavsett om du väljer terapi eller coaching så brukar ditt arbete leda fram till en ökad självacceptans och en fördjupad kärlek till dig själv. Det ger dig då en förnyad kraft och en grund för att leva det liv Du själv önskar och behöver i ditt liv just nu.

Typiskt första möte

Vi träffas för ett första förutsättningslöst möte där du berättar det du väljer att berätta för mig. Jag ställer lite frågor och berättar om mig själv och hur vi kan jobba tillsammans. Efter mötet bestämmer du om du vill börja i terapi eller coaching hos mig.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.