Christel Dopping

Christel Dopping

Samtalsterapeut, coach, parterapeut

Stortorget 3, Gamla stan, 111 29 STOCKHOLM

Svenska och Engelska

Om mig

Med nyfikenhet, närvaro, värme och empati möter jag dig där du är. Fokus ligger på att se möjligheter, skapa klarhet och väcka/stärka viljan för att göra mer medvetna val i livet. Med samtalet som utgångspunkt arbetar jag också med avslappnings- och visualiseringsövningar, mer konkreta övningar och hemuppgifter om de tjänar sitt syfte.

Erfarenhet

Jag har arbetat som samtalsterapeut och samtalscoach sedan 2006, som par- och relationsterapeut sedan 2011 och som lärare för blivande samtalscoacher/-terapeuter på HumaNova sedan 2013. Utöver det som kurs- och föredragshållare inom hälsa och personlig utveckling (bl.a. mindfulness och stresshantering), diplomerad handledare för terapeuter/coacher samt certifierad handledare i sorgbearbetning. Har sedan tidigare en fil kand i journalistik, medier och kommunikation och har varit inblandad i ett femtontal böcker som redaktör och medförfattare. Jag har sambo samt tre barn och tre bonusbarn i olika åldrar.

Arbetssätt

Mina specialområden: Par- och relationsfrågor, kommunikationsproblem, konflikthantering, sorgbearbetning, målsättning, stärkande av självkänsla samt psykisk ohälsa bland unga.

Typiskt första möte

Första mötet syftar till att skapa trygghet i rummet och förtroende för mig. Utöver det ägnar vi oss åt en kartläggning av din livssituation: var befinner du dig just nu, vad har fört dig hit, var kommer du ifrån och vart är du på väg. Men också att staka ut en kurs: Vad önskar du få ut av samtalet/samtalen och vad skulle kunna vara ditt nästa steg. Därefter får du känna efter om/hur du vill gå vidare. Det är alltid dina behov och önskemål som styr.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.