Carina Larsson

Carina Larsson

Aukt. Samtalsterapeut & Samtalscoach & handledare

Erik Dahlbergsgatan 32K, 115 34 Stockholm

Svenska

Om mig

Att beskriva sig själv är knepigt, men jag försöker:
Jag är nyfiken på människor, har en stor medkänsla och känner alltid lika värde mellan mig själv och andra. Sedan är jag ickedömande, pålitlig och född glad.

Under de 14 år som jag arbetat med människor har jag fascinerats över hur lika vi faktiskt är. Vår mänskliga strävan att inte hamna utanför gemensamheten, viljan att känna meningsfullhet i livet och att kunna välja hur vi vill leva våra liv. Jag önskar mig också detta!

Mitt liv har verkligen förändrats sedan jag gick i terapi och nu känner jag att jag äger mitt liv själv och går på stadiga ben mot de mål jag har i mitt liv.

"Att gå i terapi är den bästa presenten jag givit mig själv", brukar jag uttrycka det.

Lite fakta om mig: Blir 65 år gammal i april. Omgift sedan 30 år med en fantastisk man. Tre vuxna barn och fyra barnbarn. Älskar mitt landställe i Dalarna. Sjunger i Stans kör, målar i olja, akryl och falufärg, är med i en bokcirkel med 5 andra terapeuter där vi läser facklitteratur kring terapi och personlig utveckling och ibland någon skönlitterär bok, tillverkar och säljer smycken och praktiska arbetsmattor för terapirummet, se vidare www.syntesverkstan.se, spelar lite piano ibland och är mycket kulturintresserad. Älskar att umgås med hela min familj!

Erfarenhet

Mitt företag startade jag för 14 år sedan och har arbetat på heltid med klienter sedan 2010 då jag också skaffade min egen lokal på Erik Dahlbergsgatan 32K. Hyr även ut till andra terapeuter och coacher.

Mina utbildningar:
Samtalsterapeut diplomerad och är auktoriserad sedan 2008.
Samtalscoach diplomerad
Handledare diplomerad
Bild-och symbolpedagog
Personalchefsutbildning

Samtalsterapeututbildningen har jag kompletterat med en basutbildning i integrativ psykoterapi, s.k. Steg 1-utbildning, med ämnena vetenskapsteori, ACT, KBT, Schematerapi och Relationell terapi.

Kortare kurser:
Fördjupning i ACT
Medberoende- och Beroende
Motiverade Samtal grundutbildning
Anknytning & Mentalisering
Baskurs i psykiatri - sjukdomslära och bemötande
The Seven Core Concept of Psychosynthesis
Familj- och seminariehandledare på FamilyLab

Just nu går jag en Anknytningskurs hos leg. psykoterapeut Elin Lundberg.

Har djupa kunskaper i olika ämnen som förändrings- och krisens olika faser, sorgeprocessen, viljeprocessen, omedvetna processer, anknytningsteorin, familjekonstellationer, livsteman, självkänsla, självförtroende och arbetar gärna med Compassionfokuserad terapi (Självmedkänsla) och inre bilder etc.

Att vara auktoriserad samtalsterapeut är en kvalitetsstämpel på min profession och innebär att jag kontinuerligt går i handledning och ständigt uppdaterar mig och går utbildningar/kurser som är relevanta för mitt yrke.

Sen tidigare är jag utbildad personalchef och har stor förståelse för vad som händer när vi hamnar i obalans i yrkeslivet. Har också varit sensorikansvarig under 8 år vid min tidigare 35-åriga yrkesliv inom livsmedelsbranschen. Är teknisk produktutvecklare i botten (kemi-ing.).

Under mitt varumärke SyntesVerkstan® säljer jag produkter för terapeuter och coacher. Kunde inte låta bli att utveckla lite professionella produkter...

Arbetssätt

Samtalsterapi: Jag möter dig där du är. Stödjer dig på din resa att utforska dig själv. Hjälper dig när modet sviker och inväntar tiden när du vill gå vidare. Genom de många verktyg jag har kan vi göra olika övningar som hjälper till att finna dina egna inre svar. Ofta blir det guidade meditationer och måla bilder.

Coachning: Vi utgår ifrån ditt mål du önskar uppnå och jag använder effektiva verktyg. Metodiken bygger på ett fördjupat sätt av kognitiv psykosyntes. Jag lär individen att hålla målet i fokus även när t.ex. omvärlden, inre stress och ångest gör allt för att få det ur kurs.

Handledning: Vårt samarbete blir en dialog mellan två professionella och vi undersöker din inre värld, resurser och strategier. Med nyfikenhet och uppmärksamhet ges rum och tid för eftertanke, reflektion och möjlighet att vidga perspektiven. Jag erbjuder dig möjlighet att skapa kreativitet för din egen yrkesprofession. I handledningen medvetandegörs också de omedvetna processerna; resonans, projektion, induktion, motöverföring, projektiv identifikation och parallellprocesser. Du blir medveten om dina handlingar och mönster.​

Till sist är jag självklart medlem i Psykosyntesförbundet, som är ett yrkesförbund. Har varit deras ordförande under några år och tidigare både vice ordförande och kanslist. Förbundet har Etiska regler som jag följer och ett Etiskt råd samt att jag har både en företags- och en ansvarsförsäkring samt att tystnadsplikt råder.

Typiskt första möte

Första sessionen erbjuder jag för halva sessionspriset, ett förutsättningslöst möte där vi får träffas och diskutera det du önskar få hjälp med. Jag lämnar ett frågeformulär som du tar med dig till nästa gång så du i lugn och ro fått fylla i vad du önskar få ut av eller hjälp med i personliga utvecklingen/terapin, coachningen eller handledningen.
Jag ritar och berättar om mina terapiformer eller metoder jag använder t.ex. om Psykosyntesen och dess grundpelare, om Schematerapi och dess livsmönster och beteenden. Kanske vi ritar något eller gör någon övning eller avslappningsmeditation, för att prova på. Du får också fråga vad du vill veta om mig.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.