Carin Håkansson

Carin Håkansson

SAMTALSTERAPEUT & Samtalscoach

Roslins väg 3, 217 55 Malmö
Klostergatan 9, 222 22 Lund

Svenska & Engelska

Om mig

Mitt namn är Carin Håkansson och jag är samtalsterapeut och coach. I terapirummet får jag ofta höra att jag är lugn, trygg, närvarande och intuitiv. Det ger mig väldigt stor glädje att få följa en människas inre resa och se förändringen som sker. Min passion är att se människor Unfold/öppna upp till mer av sig själv. Både personligt och spirituellt, vad det nu kan vara för dig.
Jag är en glad, nyfiken och analytisk person som gillar musik, färg, form och natur.

Erfarenhet

Jag har jobbat med människor hela mitt liv. Det har blivit många möten på olika sätt. Min roll har varit skiftande i mina jobb. Jag började min yrkesbana som förskollärare, som sen följdes av en tjänst på Ikea.

2008-2012 gick jag min utbildning på Humanova. Samtalscoach (2 år), Samtalsterapeut i psykosyntes (4 år) och Basutbildning i integrativ psykoterapi (steg 1).
Jag är certifierad handledare i Sorgbearbetning. Min utbildning gick jag vid Svenska Institutet för Sorgbearbetning i Stockholm.

Våren 2023 blev jag klar med min utbildning till "Feeding Your Demons" (FYD) guide. En meditation som syftar till Feeding not fighting. Förvandlar rädslor till kära vänner som kan hjälpa dig. Den kommer från en Buddistisk practice och innefattar också sharmansk healing och bla gestaltterapi. Maila mig gärna för mer info. Det är en kraftfull meditation. Utbildad av Lama Tsülltrim Allione, www.taramandala.org.

Den största erfarenheten är den resan jag gjort med mig själv. Min nyfikenhet på livet gör att jag hela tiden vill utvecklas vidare både som person men också i mitt yrke för att kunna möta mina klienter på bästa sätt. Jag känner idag en enorm tacksamhet för de kriser jag har gått igenom och de erfarenheter och den kunskap och visdom det har gett mig.

Arbetssätt

Mitt mål är att skapa ett tryggt rum där du känner dig sedd och hörd; där du kan slappna av och känna att du kan vara dig själv. Jag lyssnar empatiskt på dig utan att döma.
Jag använder psykosyntesen som grund. Jag jobbar med samtal, guidade meditationer, bildterapi, kreativa övningar och olika metoder som kommer från gestaltterapin som t.ex. ”stolsarbete”. Jag använder även metoder som kommer från ACT, schematerapi, KBT och relationell terapi.

Typiskt första möte

Jag lyssnar på dig och vad du har på hjärtat. Oftast tar det hela sessionen. Så jag kan skapa mig en bild av vad du vill ha hjälp med. Är du van vid terapi så kanske vi direkt går till någon övning där vi tittar djupare på det du kommer med.
Jag följer dig, min intuition och tillsammans ser vi vad som passar dig. För mig är det först och främst viktigast att du känner dig trygg med mig och vår stund (session) tillsammans.
Pris 750kr/session 45 min

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.