Anette Berggren

Anette Berggren

parterapeut & samtalsTErapeut

Skeppsbron 32, 111 30 Stockholm
Skebokvarnsvägen 4, 124 32 Bandhagen

Svenska

Om mig

Jag är diplomerad samtalsterapeut med basutbildning i psykoterapi (steg 1) inriktning ACT, Par- och Relationsterapeut samt coach.
Arbetar som coach och samtalsterapeut individuellt, med par samt ledarskap och grupputveckling.
Håller kurser och föreläsningar för privatpersoner samt till företag genom grupp- och medarbetarutveckling såsom "Personlig utveckling", "Kommunikation" Inre ledarskap", "Psykologisk Trygghet", "Stresshantering" "Mindfulness" eller andra skräddarsydda kurser/föreläsningar.
Har lång erfarenhet av grupp och ledarskapsutveckling, management, kommunikation, verksamhetsutveckling, förändringshantering och projektledning i olika former.
Har även arbetat inom IT i ledande positioner i 20 år och har lång erfarenhet av ledarskap, management, kommunikation, verksamhetsutveckling och projektledning i olika former.

Jag tror på människans potential, om att leda sig själv inifrån och ut och att på så sätt leva ett hållbart, meningsfullt liv utifrån kärlek istället för rädsla. Jag tror också att vi behöver varandra och ibland stöd för att hitta vår riktning i livet som utgår från hela mig. Tänker att det verkligen behövs i världen och att vi behöver börja välja att skapa den värld vi vill ha utifrån våra värden i en meningsfull riktning.

Erfarenhet

Jag har alltid haft ett stort intresse av psykologi, beteenden, existentiella frågor och har gått många kurser för fördjupad självkännedom, har bla läst rehabiliteringsvetenskap, utbildat mig till coach och terapeut, arbetat med medberoende, utmattning, sorgbearbetning mm.

Axplock, Utbildningar och erfarenhet:
Par- och relationsterapeut
ACT Acceptence Commitement Theraphy - 2 år, Diplomerad steg 1 psykoterapeut utbildning
Flertal ACT workshops/kurser - ex. ACT for Relationship Issues, ACT with Shame, Guilt and Anger
IPNB - Interpersonell neurobiologi
Sexualitet och terapi, Humanova
Tantrakurser individuellt samt med partner, tantrisk parkurser samt assisterat på kursgård under flera år.
Ledarskap, Kursledare, grupputveckling - Utveckla ett ledarskap som fokuserar på att hjälpa människor att växa och bidra utifrån sin egen potential. Det positiva, inspirerande och hållbara ledarskapet.
Kursverksamhet sedan 2015; iNSPiRA Akademin, mer info: http://www.inspiraakademin.se/workshops
Coach enligt ICF
Terapeut på Mullingstorps kursgård, avancerad självkännedomskurser
Rehabiliteringsvetenskap, alkohol och droger i arbetslivet på Mittuniversitetet
Personlig utveckling - terapi/samtal/coachning och kurser i olika former sedan -97
Erfarenhet och utbildning kring långtidssjukskrivning/utmattningsdepression/rehab
Anhöriggrupp; beroende och Medberoende
Jobbat i och med de 12 stegen för vuxna barn och dysfunktionella familjer under längre period
Medveten andning/Djupandning
Sorgbearbetning

Arbetssätt

Idag arbetar jag i båda världarna, den affärsmässiga, strukturella och genom stöd till utveckling för individen genom samtal, coaching, grupp- och verksamhetsutveckling.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.