Alf Galvensjö

Alf Galvensjö

Samtalsterapeut

Artillerigatan 38, 114 45 Stockholm

Svenska och Engelska

Om mig

Jag har mött många bra terapeuter som på olika vis har hjälpt mig med min personliga utveckling och även genom svåra tider. De har varit där och hjälpt mig att växa i skilsmässa, sorgearbete efter närståendes död, nya familjebildningar, mitt föräldraskap, utmaningar i arbetslivet och relationer. Kort sagt: De har hjälpt mig att växa i svåra situationer som är en del av livet., Men ingen av de riktigt bra terapeuterna har någonsin berättat för mig vad jag ska göra. De har istället hjälpt mig att finna mina svar. Det sättet att arbeta är det viktigaste jag lärt mig och jag har tagit det med mig in i mitt eget arbete som terapeut, coach och handledare.
Du som går Humanovas utbildning till Samtalsterapeut eller Samtalscoach är varmt välkommen och får rabatterat pris. Det brukar kunna vara en hel del tankar, känslor, behov och teori som du vill gå djupare i och få perspektiv på.

Erfarenhet

Jag är lärare vid Humanova och utbildar elever under ”Bli den du är”-året. Jag har arbetat som samtalsterapeut (individuell och parterapi) sedan 2007, är auktoriserad samtalsterapeut och har en grundad erfarenhet i psykosyntes som jag sedan breddat genom att vidareutbilda mig i/genom bl.a Hellinger Institute of North America (systemiska konstellationer), Learning Love Institute, Imago Relationship Therapy Montreal (parterapi), Empatisk kommunikation och Mindfulness. Är även diplomerad coach och handledare (utbildad vid Humanova). Sedan 2015 har jag också kontinuerligt fördjupat mig i det som kallas IPNB (interpersonell neurobiologi, eller relationell neurovetenskap), som är en omfattande och vetenskapligt grundad teori om mental hälsa och hur vi relaterar till omvärlden med utgångspunkt från det ständigt pågående samspelet mellan våra psykologiska funktioner, hjärna/nervsystem och vår omvärld

Arbetssätt

Samtalet är utgångspunkten, men jag jobbar med mycket mer än det som sägs. Kroppen kan berätta otroligt mycket om hur vi mår och vad vi behöver göra. Med kunskap om hur nervsystemet och hjärnan fungerar blir det mycket enklare att påbörja och genomföra den förändring vi strävar efter. Med medveten närvaro upptäcker och upplever vi oss själva, vad vi saknar och vad vi vill på ett djupare plan. Genom att se på de djupast liggande känslorna och deras ursprung förstår vi gamla mönster som inte hjälper oss längre. Med självmedkänsla kan vi då börja arbetet med lägga dem bakom oss och förändras i den riktning vi vill. Jag skickar ofta YouTubeklipp och Ted-Talks med föreläsare som belyser och fördjupar delar av din utvecklingsresa. De skickas alltid tillsammans med enkla frågor att reflektera över. Det blir ett sätt att hålla arbetet levande mellan sessionerna och gör också att du får betydligt bättre möjligheter att integrera sin utveckling i vardagen. När det passar kan det också röra sig om övningar att jobba med på egen hand mellan sessionerna.

Typiskt första möte

Vid ett första samtal får du berätta lite om hur ditt liv ser ut just nu, om det är något som skaver, vad du vill förändra och vilka sidor du vill utveckla, och jag kan beskriva hur vi skulle kunna jobba vidare med det, och ge dig en del verktyg eller perspektiv att komma igång med. Du kan då också ta ställning till om det känns som att jag verkar vara den sorts terapeut/samtalsstöd som du letar efter.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.