Dekorativ vågdesign detalj
Annika Baehrendtz

Annika Baehrendtz

SamtalsterapeuT och sjuksköterska

Birger Jarlsgatan 65A 113 58 Stockholm
Enbärsstigen 6, 13336 Saltsjöbaden

Om mig

Som terapeut är det viktigt att möta dig med värme, närvaro och respekt. Jag finns för dig under terapitiden och här är det inget som ska presteras eller visas upp. Jag har alltid haft ett stort intresse för människor, relationer och samtal som går på djupet.

Erfarenhet

Hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med att hjälpa och vägleda människor, både som sjuksköterska och som samtalsterapeut. Jag delar min tid som narkossjuksköterska och samtalsterapeut vilket gör att jag möter människor i olika typer av livs- och kris-situationer.

Arbetssätt

Jag jobbar med psykosyntesen som grund. Psykosyntesen utgår från det friska i människan snarare än det sjuka. I grunden finns det empatiska och respektfulla mötet mellan klient och terapeut. Psykosyntesen är en kreativ terapiform. Förutom det viktiga samtalet kan jag erbjuda guidade meditationer och andra övningar för att komma i kontakt med den du innerst inne är.
En del kan också handla om att komma i kontakt med din innersta längtan och en längtan efter personlig utveckling. De flesta människor hamnar någon gång i sitt liv i någon form av livskris. Som samtalsterapeut kan jag stötta och hjälpa dig under den tid som behövs för att läka och lindra en jobbig period i livet.
Jag anpassar vårt arbetssätt efter dina önskemål.
Vi börjar samtalet med en lugn avslappningsövning en s.k landning.

Typiskt första möte

Första gången vi ses lyssnar jag till din berättelse, hur din livssituation ser ut och vad du upplever som problem just nu. Nästa steg kan vara lite mer ingående såsom att du berättar om förväntningar på terapi och vad du drömmer om och längtar efter. Första mötet kostar 100 kronor. Om det mötet känns bra planerar vi för ytterligare samtal. Samtalen är 50 minuter långa och kostar därefter 600 kronor.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.