Susann Sjoböm Steiger

Susann Sjoböm Steiger

livscoach och karriärcoach

Magnus Ladulåsgatan 3, 118 63 Stockholm
Blåklintsvägen 12A, 142 63 Trångsund

Tyska, Engelska & Svenska

Om mig

Mitt varför här i livet är att vägleda och inspirera människor att bli sitt bästa jag. När vet man då att man har lyckats som coach? För min del är det när människor blivit medvetna om sin inneboende potential och drivkraft och börjar använda den för att få mer av det de innerst inne längtar efter.

Min akademiska bakgrund är en filosofie kandidatexamen i beteendevetenskap, diplomerad coach psykosyntes och kommunikatör samt utbildning i Motiverande Samtal (MI). Jag coachar privatpersoner, chefer och medarbetare, både individuellt och i grupp samt håller inspirationsföreläsningar och workshops. Utöver det coachar jag chefer i ett ledarprogram och har erfarenhet av att arbeta som handledare och jobbcoach. Jag är även klasscoach, där jag hjälper studenter ut i arbetslivet.

Erfarenhet

Människor, relationer, kommunikation och ledarskap har varit mitt fokus i nästan hela mitt yrkesverksamma liv. Först som kommunikationsspecialist, där jag coachat chefer att motivera medarbetare i förändring, och numera även som livscoach, karriärcoach och ledarskapscoach.

Hela mitt liv har präglats av förändringar och kännbara händelser, som flykt från ett annat land, anorexi, depression, medberoende, skilsmässa och utmattningssyndrom.

Idag är jag tacksam för alla mina erfarenheter, som format mig till den jag är idag. Tack vare min egen livsresa, flertalet timmar i egen terapi och coaching, kan jag relatera till mina klienters utmaningar och anpassa vägledningen efter deras behov.

Arbetssätt

Jag ser coachingen som en sorts hjälp till självhjälp, som bygger på ett samarbete och förtroende mellan mig som coach och dig som klient. Mitt fokus är att du ska känna dig trygg, sedd och lyssnad på, samtidigt som du känner att du utvecklas i den riktning och takt som du önskar.

All förändring är en process som tar tid. Oftast behövs det flera samtal för att nå en bestående förändring. Min förhoppning är att du efter varje möte får med dig nya insikter och verktyg, som gör att du går därifrån med en upplyftande känsla. Därför är det bra om vi försöker att:

- Träffas varannan eller var tredje vecka
- Sätter mål/riktning för coachingen tidigt i processen
- Gör hemuppgifter mellan träffarna
- Har löpande avstämningar

Pris för mina tjänster:
Pris för coachingen är 900 kr för 60 minuter i bokat rum. Online är tills vidare reducerat till 800 kr pga coronapandemin. Pris är inklusive moms för privatpersoner. För företag tillkommer 25 procent moms.

Typiskt första möte

Jag bjuder på ett första "lära-känna-samtal" online på 30 minuter, där vi pratar om var du befinner dig idag, vad du har för förväntningar och behov och delar med mig av hur jag kan hjälpa dig med samtalsstöd. Därefter gör vi upp en plan för våra kommande samtal.

På vår första session brukar jag ägna en stor del av tiden åt att låta dig som klient sätta ord på din nuvarande livssituation. Jag brukar även göra en kartläggning, för att förstå vilka delar i ditt liv som fungerar bra och mindre bra.

Coachingen bygger på ett samarbete. Därför brukar jag även prata om vad du kan förvänta dig av mig som coach och vilka förväntningar det finns på dig som klient. Detta för att coachingen ska bidra till det resultat som du önskar.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.