Sonja Melchior

Sonja Melchior

Samtalsterapeut & Samtalscoach

Luntmakargatan 94, 113 51 Stockholm

Svenska & Engelska

Om mig

Välkommen. Mitt namn är Sonja Melchior och jag är diplomerad samtalsterapeut och livscoach för dig som har kommit en bit i livet och i karriären men trots goda framsteg känner att du inte mår bra, inte tror på dig själv eller går omkring och funderar på vad du verkligen vill med livet? Genom samtal och verktyg hjälper jag dig att förstå dig själv bättre, utveckla styrkor samt möjliggöra val som ligger i linje med vad du vill för att lättare stå i din kraft och leva ett rikare liv - varje dag.

Livet har en tendens att gå både upp och ner. Mellan varven kan vi må dåligt och behöva hjälp och stöd för att bringa klarhet och öppna upp för nya perspektiv och möjligheter. Som diplomerad samtalsterapeut kan jag hjälpa dig om du känner igen dig i någon av dessa beskrivningar:

- Du lider av nedstämdhet, depression eller tomhet.
- Du är orolig eller lider av stress och ångest.
- Du vill förstå dig själv, dina beteendemönster, tankar och känslor.
- Du vill stärka din självkänsla och självförtroende.
- Du vill utforska din livsväg, längtan och mening.

Erfarenhet

Jag har en bakgrund inom affärsvärlden som bl.a. marknadschef och affärskonsult men valde för tio år sedan att följa min inre röst och utforska syfte och mening. Personlig utveckling tillika andlig utveckling har blivit en stor del av mitt liv och det är med glädje och tacksamhet som jag idag arbetar och guidar klienter på deras unika resa genom livet. Vi lever i en turbulent och samtidigt fantastisk tid. Det är många som vänder blicken inåt och som vill förstå sig själva bättre för att finna mer livsbejakande sätt att leva och uttrycka sig själva på. Tillsammans växer och utvecklas vi och skapar den nya ljusa världen.

Jag är i grunden civilekonom och har vidareutbildat mig till samtalsterapeut och coach inom psykosyntes vilket inkluderar en basutbildning i integrativ psykoterapi (steg 1). Är också utbildad mindfulnessinstruktör. Jag är ansvarsförsäkrad och medlem i Psykosyntesförbundet.

Arbetssätt

Samtalsterapin har psykosyntesen som grund vilket betyder att vi utgår ifrån det friska i människan och ser oro, kriser och rädslor som möjligheter till personligt växande och utveckling. Vidare tas hela människan i beaktning så som tankar, känslor, kroppen och vårt allra innersta. Stort fokus ligger på att medvetengöra hur vi ser på oss själva, våra mönster samt vilka uppfattningar och normer som speglar och påverkar vår verklighet. Psykosyntesen utgår också ifrån att du själv bär svaren inom dig.

Oavsett vad det är som gör att du vill gå i samtalsterapi så utgår jag ifrån dig och dina behov. Kanske genomgår du något smärtsamt i livet, kanske är du super stressad, har ångest eller har en inre oro som du inte vet var den kommer i från. Kanske vill du stärka dig själv och öppna upp för dina förmågor eller utforska din längtan efter något mer? Oberoende temat genomsyras samtalen av stark närvaro och acceptans.

Inom psykosyntesen arbetar vi med att stärka oss själva inifrån och ut samt att öppna upp för våra förmågor och slumrad potential. Vi ser till att stärka transpersonella kvaliteter så som intuition, kraft och kreativitet samt återta kontakten med vår högre dimension - vårt högre jag - som finns där för att ge oss den vägledning och visdom vi behöver på vår resa genom livet.

I samtalsterapin arbetar jag utifrån modellen Medvetenhetscirkeln bestående av fem huvudområden som har till uppgift att öka förståelsen om dig själv, vad du vill och längtar efter samt att stärka dig inifrån och ut. Jag finns där som ett bollplank som stöttar och bekräftar dig genom din process som mellan varven kommer att stöta på motstånd, vilket i sig visar på att saker och ting utvecklas och förändras.

Typiskt första möte

Samtalsterapi är en investering i dig själv och din personliga utveckling. Vi inleder vårt första möte med att du får berätta om dig själv och varför du är här och får samtidigt möjligheten att känna in hur det känns. Vi utformar ett syfte för samtalen som blir som en ledstjärna genom hela processen, en process som tar tid och som du ansvarar för.

Vanligtvis träffas vi till en början en gång i veckan för att sedan ses varannan. Ibland kan det bli att vi ses över Skype för att det passar bättre just den gången. All samtalsterapi sker under sekretess och jag har 48 timmars avbokningspolicy. En session är 60 minuter, kostar 900 kr inkl moms för privatpersoner och exkl moms för företag.

Varmt Välkommen!
Sonja

www.inthemoment.se

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.