Inez Victor

Inez Victor

AUKTORISERAD GESTALTTERAPEUT

Walloxen Företagscenter, Margaretavägen 71, 741 44 Knivsta
Götgatan 6, 753 15 Uppsala
Frejgatan 32, 113 26 Stockholm

Svenska

Om mig

Akademiskt utbildad retoriker och auktoriserad gestaltterapeut. Jag tar emot dig med engagerad nyfikenhet, tillåtande och värme. Det som sker i vårt rum, samskapar vi. Vi kan göra storverk tillsammans!

Gestaltterapi 950 kr / timme.
Retorikcoachning - hör av dig till mig, så ser vi över behov, upplägg och pris.

Erfarenhet

Jag har drivit eget som retoriker i 18 år och är auktoriserad gestaltterapeut. Jag erbjuder chefsstöd för individer och grupper samt tar emot i terapi för individer och par.
Har under åren bland annat arbetat med Nordic Choice Hotels, Novare Accelerate, Scania, Uppsala Kommun, Eriksson, Stockholms stad, Tre, SHIA och Tieto med flera.

Arbetssätt

GESTALTTERAPI - INDIVIDUELLT, PAR, GRUPPER

Med hjälp av gestaltterapi övar du upp din förmåga att känna av kroppens signaler, hitta din egen vilja och fatta medvetna beslut som du mår bra av i ditt liv.

Till mig är du välkommen med
* Otillräcklighetskänslor
* Stress
* Prestationsångest
* Nedstämdhet / depression
* Existentiella frågor
* Tvivel och tillit
* Relationer och kommunikation
* Livskriser
* Ensamhet

Jag möter dig med nyfikenhet, acceptans, lyhördhet och värme. Tillsammans får vi syn på eventuella mönster och låsningar som hindrar dig i livet. Syftet är inte att du måste ändra på dig, utan att skapa fler möjligheter för dig att vara i dina relationer och i livet. Fler möjligheter för dig att göra medvetna val i livet, för livet.

När det handlar om personlig utveckling fokuserar många på framtida mål. Gestalt bortser inte från det, men lägger fokus på nuläget, snarare än målbilden. För mig, som har haft en vana att rusa snabbt har det varit oerhört provocerande. Och oerhört givande! Förändringsparadoxen inom gestalt visar just på att vi uppnår förändring när vi blir den vi är, inte när vi försöker bli något som vi inte är. Det snabbaste sättet är ibland att vara väldigt långsam. Gestalt stöttar dig att bli mer av den du är. När du hittar och följer din egen kompass, får du tillgång till det liv du vill skapa och leva. Mer tillgång till dig själv helt enkelt.


RETORIK - COACHNING (INDIVID/GRUPP), WORKSHOPS, INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

Kraven är högre än någonsin på oss som vardagsretoriker. Så länge du på något sätt möter människor i din vardag, behöver du behärska retorikens konst. Retorik är det medvetna HUR:et i all kommunikation, med syftet att informera, inspirera och övertyga. Hur möter du andra människor? Vad är syftet, vad blir effekten? Många står med sin egen megafon och skriker. Hur gör du dig hörd? Hur når du genom bruset? Hur bidrar du till förändring?

Jag erbjuder coachning, workshops och inspirationsföreläsningar inom:
* Presentationsteknik - nå ut och ända in
* Argumentation och försäljning - skapa den effekt du önskar
* Konflikthantering - öka förståelsen och väx av olikheterna
* Härskarteknik - identifiera, bemöt och
* Feedback - att ge, ta emot och skapa en blomstrande kultur
* Chefsstöd - individuellt eller i grupp

Typiskt första möte

GESTALTTERAPI

En klient kom till mig första gången och frågade om hon fick "frångå agendan" om det hänt något precis före terapisessionen. Det är gestalt. Vi arbetar med det omedelbara nuet. Det som känns, märks, sticker ut just i den stunden. De flesta kommer förberedda och har mycket att berätta första gången, vill att jag som terapeut ska veta så mycket som möjligt. Jag lyssnar på orden, jag lyssnar på tystnaden, jag lyssnar på det kroppen förmedlar. Du behöver inte förbereda dig. Det som kommer upp blir oftast, på ett eller annat sätt, viktigt även i det stora.

Första träffen är en chans för oss båda att se om vi tror att gestaltterapi som form, och jag som person, kan passa dig.


RETORIKCOACHNING

Vi börjar med att tillsammans göra en kommunikationsinventering, där vi kartlägger din retorik idag. Vilka retoriska situationer (möta/presentationer/leda möten/motivera medarbetare) gäller det? Hur ser din retorik ut idag? Nuläge och önskat läge. Vi formulerar ett mål samt sätter en plan för hur ofta vi ses och vilket upplägg som passar dig och ditt behov.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.