Dekorativ vågdesign detalj
Daniela Cocuzza

Daniela Cocuzza

Diplomerad samtalsterapeut

Blekingegatan 20

svenska, engelska, holländska och italienska

Om mig

Välkommen du som läser,
Daniela heter jag och jag har nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter att ha bott 9 år i Nederländerna. Där studerade jag klinisk psykologi och arbetat som psykolog inom den Holländska vården.

Här i Stockholm har jag valt att startat upp min egna praktik för att kunna hjälpa människor från grunden med ett helhetsperspektiv att förbättra sin mental hälsa och leva fulländade liv.

Baserat på mina erfarenheter har jag märkt att genom att integrera olika terapimetoder som bäst passar sig till individens unika behov samt att inkludera alla livest aspekter och system kan man se den bästa långvariga och genomgående förändringen.

För att kika lite mer på vem jag är och vad jag gör kan ni läsa vidare på länkarna nedan:

Instagram: @danielacocuzza_psychotherapy
Hemsida: www.danielacocuzza.com

Erfarenhet

-Kandidat i Psykologi från Leiden Universitet i Nederländerna

-Master i Klinisk Psykologi från Leiden Universitet i Nederländerna

-Kognitiv Beteende Terapi fördjupande utbildning certifierad av Nederländska föreningen för beteendeterapi och kognitivterapi (VGCT)

-Schema Therapy utbildning certifierad av den Internationella Schema Terapi föreningen (ISST)

-Diplomerad Vinyasa och Yin Yoga instruktör på Balanzs yogastudio i Haag

Arbetssätt

Jag arbetar utifrån ett integrativt terapeutiskt perspektiv där jag använder mig utav olika evidensbaserade terapimetoder för att anpassa terapin till den unika individens rådande behov. Jag använder mig främst av Psykodynamisk Terapi, Kognitiv Beteende Terapi, Schema Terapi, Mindfulness samt Yoga Terapi.

För att kunna främja mentalt välmående, läka från de svårigheter vi har varit med om och leva ett fulländat liv behöver vi integrerar alla aspekter i livet; det emotionella, kognitiva, beteendemässiga och fysiologiska. I den terapin jag erbjuder är varje person en integrerad helhet och alla livets aspekter inkluderas.

Jag har under de senaste åren specialiserat mig på trauma relaterade problem samt ätstörningar men arbetat mycket med ångest, depression, OCD, utmattning och relationssvårigheter.

Samtalsförfrågan

Önskar du komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort med förslag på samtalstider. Du förbinder dig inte till något genom att fylla i dina uppgifter och jag är den enda som kommer att se vad du skriver i formuläret.